BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE

İnsan, fıtratı gereği daima mutluluğu aramaktadır. Kişinin aradığı mutluluğa kavuşabilmesi ve onu huzurlu bir şekilde yaşayabilmesi için toplum hayatına ihtiyacı vardır . İnsan, karşılaştığı sıkıntıları, içinde yaşadığı toplumun bireyleri ile paylaşma ihtiyacını hisseder  Çünkü, insan karşı karşıya kaldığı bazı problemleri, kişisel imkan ve gayretiyle her zaman aşması mümkün olmayabilir  İşte bu noktada, değişik kişilerden ve farklı yetenek sahibi kimselerden teşekkül etmiş olan birlik ve dayanışma içerisindeki bir toplum büyük önem arz etmektedir 

Bir şâir şöyle diyor ; “İnsanların dünyâdan emelleri çoktur Benim emelim, ancak dünyâdan uygun bir dosta sâhip olmaktır.Hem öyle bir dost ki, bir ruh parçalanmış da iki cisme bölünmüş gibi Birbirimizle fikir ve ruh birliği üzere olmayı temennî ederim”

 “En üstün ve en değerli amel, sevdiklerinizi Allah rızâsı için sevmek, sevmediklerinizi de yine Allah rızâsı için sevmemektir” (Terğîb)

Resulullah (sav) buyurdular ki: "İki kardeş (iki arkadaş) iki el gibidir, biri ötekini yıkar
Bizlere düşen vazife herkes gibi olmak değil, herkesi İslam'ın üstün ahlak sistemi içine almaktır. Bunu mutlaka başarmalı ve başartmalıyız. Başka çıkar yol yok...

**İslâm aleminin en acil üç probleminin ne olduğu soruluyor. Zannediyorum bizim sadece müslüman olma problemimiz vardır. Çünkü bizi başkalarından ayıran şey müslümanlıktır. İyi müslüman olmak için üç şey yapmamız gerekir :

1) Müslümanlığımızı Kur'an-ı Kerime göre gözden geçirmeliyiz. Sadakat ve ihlas kadar önemli bir diğer mümin vasfı da, tesanüttür (kardeşlik, dayanışma, birliktelik). Kuran'da bildirilen hükme göre, tüm müminler birbirlerinin kardeşidirler. Onlar aynı yola uymuş, aynı kitaba tabi olmuş, aynı hedefe sahip, aynı duyguları taşıyan insanlardır. Dolayısıyla aralarında büyük bir sevgi ve dayanışma bulunur. Allah, bu durumu şöyle tarif etmektedir:
Şüphesiz Allah, kendi yolunda, sanki birbirlerine kenetlenmiş bir bina gibi saf bağlayarak çarpışanları sever. (Saf , 4)
2) Hz. Peygamber sav’i iyi tanımalıyız

- Peygamberimiz (sav) şöyle buyuruyor: “Samîmî kardeş edinmeye çalışınız ki, onlar size geniş zamanlarınızda ziynet ve şeref, belâlara mârûz kaldığınız zamanlarda da koruyucunuz olsunlar”

3) Ashab-ı kiramı iyi tanımalıyız

Allah için seven ve sevilen insanları,
Şaka da olsa din kardeşlerini telaşa düşürmeyen, Başkalarının değil, kendi kusurlarıyla uğraşıp, ıslah olmaya çalışan, Birlik ve beraberliği temel kabul eden, İslam kardeşliğinin en güzel örneklerini yaşayarak veren insanları tanımalıyız

Birlik ve beraberliğimizi borçlu olduğumuz İslam dininin mensupları olarak ALLAH’a hamd ediyor,Peygamberimiz,efendimiz Hz.MUHAMMED (sav) salat ve selam eder;MEVLİD KANDİLİNİZİ tebrik ederiz.

Necati ULUDAĞ

BEYOĞLU DİN GÖREVLİLERİ DERNEĞİ



1283 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam64
Toplam Ziyaret111399
Saat
Takvim
NAMAZ SAATLERİ
KIBLE BUL
MEKKE
MEDİNE
GAZETELER

Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.171532.3004
Euro34.902035.0419